استانداردهای حسابداری
تعریف استانداردهای حسابداری و کاربرد آنها در حسابداری
استانداردها در اصل مجموعهای از اصول و رویههایی یک شکل هستند که واحدهای حسابداری مجموعه های مختلف ملزم به رعایت آنها هستند. شیوه های حسابداری و نحوه عمل در شناسایی، ثبت، ارزشیابی، گزارش دهی رویدادهای مالی را به حسابداران آموزش می دهد و از آنها می خواهند که به طبق این رویه و به یک شکل رفتار کنند. استانداردهای حسابداری در اصل چراغ راه حسابداران و نقش کمک دهنده به آنان را دارند.
تعدادی از نتایج مهم، مزایا و اهداف استفاده از استانداردها:
- کاهش برخورد سلیقه ای با رویدادهای مختلف مالی
- یک شکل بودن رویه های مالی و ایجاد زبان واحد گزارشگری واحد
- قابلیت مقایسه بودن اطلاعات مالی گزارش شده
- قابل اتکا بودن و قابل اعتماد بودن اطلاعات مالی
- چراغ راه حسابداران بوده و می توانند با بروز هرگونه ابهامی در رویدادهای مالی به استاندارد مربوط به آن مراجعه و راهکار خود را پیدا کنند.
- ایجاد شکل و ساختار در سیستم مالی واحد تجاری
استانداردها را می توان قلمرو فعالیت حسابداران دانست، استانداردهای حسابداری شفافیت گزارشگری مالی را در همه کشورها بهبود میبخشند.
استانداردها برای هر رویداد، رویکرد خاص خود را دارند و راهکار خاص خود را ارائه می دهند برای مثال:
برای شرکتهای پیمانکاری، می توان از چند استاندارد مرتبط مانند: پیمانهای بلند مدت و یا استاندارد مربوط به ساخت املاک و دارایی های نگهداری شده برای فروش و استاندارد دارایی ثابت مشهود، کمک گرفت.
یا برای رویدادهای مربوط به تامین مالی و تسهیلات از استاندارد مخارج تامین مالی و یا اقداماتی مانند سرمایهگذاری از استاندارد مربوط به سرمایه گذاری ها استفاده کرد.
استانداردها برای تمامی این رویدادها، از زمان شناسایی، نحوه ثبت و شناسایی و نحوه ارزشیابی رویداد و حتی نحوه گزارشگری آنها حسابداران و حسابرسان را راهنمایی می کنند.
موضوع مهم این است که تمامی استانداردها برای واحدهای تجاری کاربرد ندارند، شاید هر واحد تجاری تنها با چند استاندارد خاص درگیر بوده و مابقی موارد در رویدادهای مالی واحد تجاری تاثیر گذار نباشند و این موضوع به تشخیص مدیر مالی و حسابرس آن مجموعه است.
استانداردهای حسابداری معمولاً شامل سه بخش هستند :
- شرح مسئله یعنی توصیف مشکلات رایج در حرفه حسابداری
- بحث مستدل یعنی توضیح استدلالی راههای مقابله با مشکلات موجود در حسابداری
- ارائه راهکار مطلوب یعنی ارائه راههای مطلوب در جهت تصمیمگیری جهت رفع مشکلات.
انواع استانداردهای حسابداری:
- استانداردهای حسابداری جی ای ای پی(GAAP) قوانین حسابداری در ایالات متحده دستهبندی شده و تحت عنوان اصول پذیرفتهشده حسابداری نامیده می شوند. استانداردهای حسابداری باعث میشوند که صورتهای مالی معتبر و در نتیجه تصمیمات اقتصادی بیشتری براساس اطلاعات دقیق و سازگار اتخاذ شود.
- استانداردهای بینالمللیIFRS بسیاری از کشورها از استانداردهای بینالمللی گزارشگری استفاده میکنند و یا درحال پیوستن به این استانداردها هستند.زیرا که یکی از الزامات حضور یک واحد تجاری در بازارهای جهانی، داشتن یک زبان واحد گزارشگری مالی است.
این استانداردها توسط هیأت استانداردهای حسابداری بینالمللی ایجاد شدهاند. در بعضی از کشورها اصول حسابداری مربوط به داخل کشور و ترجمه شده برای واحدهای تجاری مورد استفاده قرار می گیرند، اما واحدهای تجاری بزرگ باید مطابق با IFRS گزارش شوند.
برای مثال در کشور ما از استانداردهای ترجمه شده IFRS استفاده می شود و در چند سال اخیر مجموعه های بانکی و بیمه ای مکلف به ارائه صورتهای مالی مطابق با استانداردهای IFRS تهیه و گزارش حسابرسی نیز بر همین اصول، گزارش شده اند.
تمامی استانداردهای حسابداری به صورت یکجا در اختیار شما قرار گرفته است.تعدادی از این استانداردها پیش نویس و تعدادی نیز از سال 1400 لازم الاجرا خواهند بود.
برای دانلود مقاله استانداردهای حسابداری ایمیل خود را وارد کنید.
וכמובן לא נשכח את הגברים הרבים המחפשים דירות דיסקרטיות בחולון
על מנת לבלות בהן עם נערות ליווי סקסיות.
כנראה שמרבית האנשים ששומעים את המילה
“עיסוי”, מעלים בדעתם אירוע מיוחד
המצדיק חגיגה מפנקת במכון עיסויים בקריות.